Rokovnici

   Rokovnike na spirali izrađujemo u formatu A4 (20,6 x 26,5 cm), a sastoje se od korica i knjižnog bloka. Knjižni blok sastoji se od 3 dijela, stranica s općim podacima, stranica za bilješke i adresara. Korice mogu biti u nekoliko varijanti - meke ili tvrde. Tvrde korice izrađene su od ljepenke na koju se kašira 170 g plastificirani omot na kojem se nalazi reklama. Unutarnja strana prednje i zadnje korice također je otisnuta i plastificirana. Meke korice su izrađene od težeg papira (kunstdruck 300 g) ili prozirne tvrde folije s reklamom otisnutom na tanjem papiru.

   Moguće i ubacivanje posebnih reklamnih listova (npr. reklama ili nekoliko strana reklame Vaše tvrtke tj. pojedinih proizvoda) ili personaliziranih listova koji će dati posebnu vrijednost Vašim rokovnicima.


rokovnik

Tehnički elementi

· format 20,6 x 27,1 cm - tvrdi uvez
20,0 x 26,5 cm - meki uvez
· opseg 232 strane + korice
· papir korice tvrdi uvez - ljepenka + kunstdruck 170 g
korice meki uvez - kunstdruck 300 g
listovi - offsetni 80 g
· tisak 4/4 ili 4/0 korice (tvrci uvez plastificiran 1/1)
2/2 listovi sivo/sivo
4/4, 4/0, 1/1, 1/0 dodatni listovi
· dorada spiralni uvez
· priprema od naručioca ili naša prema zahtjevu
kalendarski dio - postojeći ili prema zahtjevu

Grafička priprema

   Ukoliko nemate osobu ili tvrtku za izradu reklamnog dijela, slobodni smo Vam ponuditi naše oblikovanje i pripremu ili Vam pomoći pri izradu reklame. No ukoliko već imate rješenje, sami pripremate materijale za tisak ili netko to radi za Vas, molim Vas se pridržavate slijedećih uputa.

   Datoteke primamo u slijedećim formatima: PDF, EPS, JPEG i TIFF (bez layer-a). Sve datoteke moraju biti u CMYK-u (icc profil: COATED Fogra 39) u pravilnoj rezoluciji (200-350 dpi), pravilnim dimenzijama, napustom od 3mm. PDF mora biti u verziji PDF 1.3, standard PDF/X-1a:2001, unutar EPS-a moraju biti embedirani svi fontovi.

   Primamo i "otvorene" datoteke (dodatno naplaćujemo rad s takvim datotekama) u slijedećim programima: Corel X3, Illustrator CS5, InDesign CS5, Freehand 10. Ukoliko dostavljate materijale kao "otvorene" datoteke oni moraju biti u CMYK-u, u pravilnoj rezoluciji, pravilnim dimenzijama, ntapustom od 3mm, fontovi moraju biti u krivuljama, a linkovi embed-ani.

   Ukoliko Vam je jedina opcija Word ili Excel molim Vas da nas kontaktirate osobno kako bi se dogovorili za predaju materijala i izradu nove grafičke pripreme.

   Molim Vas da prije predaje materijala dobro provjerite sve tekstove i datoteke kako bi izbjegli nepotrebne pogreške. Ukoliko ste u mogućnosti molim Vas da nam zajedno s datotekama dostavite i otisak (po mogućnosti 1:1) kako bi mogli provjeriti pripremu.

Kako bi Vam olakšali pripremu materijala za tisak, pripremili smo za Vas slijedeće datoteke (layer pdf editabilan u AI CS3):

 

rokovnik
rokovnik
rokovnik
rokovnik
rokovnik
rokovnik