Stolni kalendar

   Stolni kalendar čestitka stoji kao piramida na stolu, s jedne strane je godišnji kalendar, a s druge reklama. Donja strana koja leži na stolu može biti prazna ili može biti otisnut tekst te se kao novogodišnja čestitka može slati poštom. U pravilu se spaja utorima štancanim na donjoj strani, no prema dodatnom zahtjevu može biti i ljepljena. Kalendar može biti u dvije dimenzije, široki (21 x 10 cm) ili kockasti (15 x 16 cm).

Kuverte se naručuju zasebno. Stolni kalendar formata 20 x 10 cm idealan je za amerikan kuverte (standardne kuverte za dopise), a kalendar 15 x 16 cm za standardne kuverte veličine 17,6 x 17,6 cm.

Mogućnost personalizacije svakog kalendara zasebno koji će dati posebnu vrijednost Vašim kalendarima. Prema zahtjevu moguće je i umjesto kalendara na zadnjoj strani zalijepiti listiće s kalendarom (uobičajeno trodijelni).


stolni-kalendar

Tehnički elementi

· format 20 x 10 cm ili 15 x 16 cm - zatvoreni format
20 x 33 cm ili 15 x 45 cm - otvoreni format
· opseg kunstdruck 300 g
· papir kunstdruck 135 g
· tisak 4/0 - kolor jednostrano
· dorada bigano, savijano, štancano
· priprema reklamni dio od naručioca ili naša prema zahtjevu
kalendarski dio - postojeći ili prema zahtjevu

Grafička priprema

   Ukoliko nemate osobu ili tvrtku za izradu reklamnog dijela, slobodni smo Vam ponuditi naše oblikovanje i pripremu ili Vam pomoći pri izradu reklame. No ukoliko već imate rješenje, sami pripremate materijale za tisak ili netko to radi za Vas, molim Vas se pridržavate slijedećih uputa.

   Datoteke primamo u slijedećim formatima: PDF, EPS, JPEG i TIFF (bez layer-a). Sve datoteke moraju biti u CMYK-u (icc profil: COATED Fogra 39) u pravilnoj rezoluciji (200-350 dpi), pravilnim dimenzijama, napustom od 3mm. PDF mora biti u verziji PDF 1.3, standard PDF/X-1a:2001, unutar EPS-a moraju biti embedirani svi fontovi.

   Primamo i "otvorene" datoteke (dodatno naplaćujemo rad s takvim datotekama) u slijedećim programima: Corel X3, Illustrator CS5, InDesign CS5, Freehand 10. Ukoliko dostavljate materijale kao "otvorene" datoteke oni moraju biti u CMYK-u, u pravilnoj rezoluciji, pravilnim dimenzijama, ntapustom od 3mm, fontovi moraju biti u krivuljama, a linkovi embed-ani.

   Ukoliko Vam je jedina opcija Word ili Excel molim Vas da nas kontaktirate osobno kako bi se dogovorili za predaju materijala i izradu nove grafičke pripreme.

   Molim Vas da prije predaje materijala dobro provjerite sve tekstove i datoteke kako bi izbjegli nepotrebne pogreške. Ukoliko ste u mogućnosti molim Vas da nam zajedno s datotekama dostavite i otisak (po mogućnosti 1:1) kako bi mogli provjeriti pripremu.

 

stolni kalendar
stolni kalendar
stolni kalendar