Trodijelni kalendar

   Trodijelni kalendari sastoje se od glave (reklamni dio), kalendarskog dijela, podloge i kao opcija - vrečice tj. kutije.

   Kalendarski dio sastoji se od 12 listova dimezija 29 x 41 cm koji su pričvršćeni na podlogu (u pravilu podloga je bez tiska). Na jednom listu kalendarskog dijela vidljiv je tekući mjesec, prošli i slijedeći mjesec, tjedni, oznaka i naziv praznika tj. neradnih dana.

   Glava je u dimenzijama 29 x 20,5 cm (moguće su i veće ili manje dimenzije po visini), na težem papiru (oko 300 g) te je pričvršćena za kalendarski dio žičanom spiralom. Glava kalendara je na vrhu bušena kako bi se mogla objesiti na zid. Uobičajena veličina rupe je oko 5 mm (potrebno je napomenuti ukoliko ne želite bušenu rupu na glavi kalendara).

   Vrećice za kalendare izrađene su od natrona u dimenzijama 31,5 x 50 cm i nisu uračunate u cijenu te se naručuju zasebno tj. treba napomenuti ukoliko uz kalendare želite i vrećice (tada se kalendari isporučuju upakirani u vrećice). Kutije se također naručuju zasebno i nisu uračunate u cijenu.


trodijelni-kalendar

Tehnički elementi

· format 29 x 41 cm - kalendarski dio
29 x 20,5 cm - reklamni dio
· opseg 12 listova + podloga + reklamni dio
· papir kalendarski dio - kunstdruck 90 g
reklamni dio - kunstdruck 300 g
· tisak kalendarski dio - 2/0 crno/crveno jednostrano
reklamni dio - 4/0 kolor jednostrano
opcija kaširano tj. plastificirano
· dorada spiralni uvez, štancano, pokazivač datuma, bušeno, bigano
· priprema od naručioca ili naša prema zahtjevu
kalendarski dio - postojeći ili prema zahtjevu

Grafička priprema

   Ukoliko nemate osobu ili tvrtku za izradu reklamnog dijela, slobodni smo Vam ponuditi naše oblikovanje i pripremu ili Vam pomoći pri izradu reklame. No ukoliko već imate rješenje, sami pripremate materijale za tisak ili netko to radi za Vas, molim Vas se pridržavate slijedećih uputa.

   Datoteke primamo u slijedećim formatima: PDF, EPS, JPEG i TIFF (bez layer-a). Sve datoteke moraju biti u CMYK-u (icc profil: COATED Fogra 39) u pravilnoj rezoluciji (200-350 dpi), pravilnim dimenzijama, napustom od 3mm. PDF mora biti u verziji PDF 1.3, standard PDF/X-1a:2001, unutar EPS-a moraju biti embedirani svi fontovi.

   Primamo i "otvorene" datoteke (dodatno naplaćujemo rad s takvim datotekama) u slijedećim programima: Corel X3, Illustrator CS5, InDesign CS5, Freehand 10. Ukoliko dostavljate materijale kao "otvorene" datoteke, isti moraju biti u CMYK-u, u pravilnoj rezoluciji, pravilnim dimenzijama, ntapustom od 3mm, fontovi moraju biti u krivuljama, a linkovi embed-ani.

   Ukoliko Vam je jedina opcija Word ili Excel molim Vas da nas kontaktirate osobno kako bi se dogovorili za predaju materijala i izradu nove grafičke pripreme.

   Molim Vas da prije predaje materijala dobro provjerite sve tekstove i datoteke kako bi izbjegli nepotrebne pogreške. Ukoliko ste u mogućnosti molim Vas da nam zajedno s datotekama dostavite i otisak (po mogućnosti 1:1) kako bi mogli provjeriti pripremu.

Kako bi Vam olakšali pripremu materijala za tisak, pripremili smo Vam datoteku (layer pdf editabilan u AI CS5) koju možete preuzeti s sljedećeg linka:

 

trodijelni kalendar
trodijelni kalendar
trodijelni kalendar